Olympiáda regionálních znalostí žáků II. stupně ZŠ

Realizační tým MAP Rychnov nad Kněžnou  Vás a Vaše žáky srdečně zve na 2.ročník Olympiády regionálních znalostí, který je pořádán v březnu 2021 online.

(Podrobnější informace naleznete zde.)

 

První kolo proběhne 1. - 5.3.2021 přímo ve Vašich třídách, písemnou formou a pokud to nepůjde, připravíme test pro žáky online.

 

Finále bude ve čtvrtek 25.3.2021 od 9h jako celodenní akce, proběhne online a dvoukolově. Nejprve budou žáci v tříčlenných družstvech odpovídat na otázky typu TV pořadu Riskuj a poté budou prezentovat práci, kterou připraví předem a bude na témata týkající se „našich lesů“. 

Srdečně na finále Olympiády zveme všechny, protože ji budeme přenášet na internet. Můžete spolužákům fandit, nebo jen poslouchat a sami si s žáky zkusit nanečisto zasoutěžit. Soutěžící žáci se budou připojovat z Vaší školy a třídy, porota bude vysílat pohromadě i s moderátorem Honzou Duškem.

 

Členy poroty budou opět: 

  • PhDr. Bohumír Dragoun- archeolog, ředitel Villa Nova Uhřínov,
  • Ing. David Rešl - vedoucí správy Chráněná krajinná oblast Orlické hory,
  • Jiří Mach – regionální historik, spisovatel a bývalý ředitel Vlastivědného muzea v Dobrušce,
  • PaedDr. Josef Lukášek – spisovatel, učitel, zastupitel Královéhradeckého kraje,
  • Bc. Petr Hudousek – starosta města Rokytnice v O.h..

 

První ročník Olympiády si můžete připomenout zde.

 

Pro finalisty máme připravené krásné ceny. Všechny otázky vám ráda kdykoliv zodpovím. Ti, co už jste svá družstva přihlásili na podzim 2020, znovu nemusíte, pokud zájem a složení družstev platí.

Realizační tým projektu MAP Rychnovsko